Kryptodata

  • Market Cap: $2,726,209,971,450.10
  • 24h Vol: $221,478,691,503.82
  • BTC Dominance: 50.39%

Vad är ett Ethereum Improvement Proposal (EIP)?

Ethereum Improvement Proposal (EIP) är ett dokument som används för att beskriva standarder för Ethereum-gemenskapen. Dessa dokument handlar om förbättringar och kan skickas in av alla Ethereum användare för att genomdriva ändringar och inkluderar klienters API: er, kärnprotokollstandarder, kodändringar och kontraktsstandarder.

Det finns även ett antal olika typer av EIP:

Standardändringar: Det här är ändringar som påverkar alla eller de flesta Ethereum-implementeringar, inklusive ändringar i nätverksprotokollet.

Kärnändringar: Dessa förändringar kräver en ”konsensus fork” och kan ofta inkludera diskussioner om utvecklingsändringar som inte tillhör nätverkets kärna.

Nätverksändringar: Detta inkluderar förbättringar av nätverksprotokollspecifikationer som devp2p (EIP8) och Ethereum Subprotocol.

Gränssnittsändringar: Detta inkluderar förbättringar av klientstandarder och specifikationer inklusive API/RPC -standarder och specifikationer.

ERC-ändringar: Dessa hänvisar till standarder och konventioner på applikationsnivå och inkluderar namnregister och tokenstandarder.

Meta-ändringar: Dessa processer ändrar förfrågningar och fungerar på samma sätt som standardändringar EIP, men gäller andra delar än Ethereum protokollet.

Informationsändringar: Detta ger riktlinjer för utformning av Ethereum. Användare och implementatörer kan ignorera informations EIP: er eftersom de inte nödvändigtvis återspeglar en rekommendation från Ethereum.

Ett antal andra processer är inblandade för att avgöra om ändringarna ska inkluderas när ett EIP har skickats in.

Dessa inkluderar:

Utkast: Ett EIP som övervägs öppet.

Sista kollen: Ett EIP som har genomgått en första behandling och är redo för granskning.

Slutlig (Icke-kärna): Ett EIP som är i steget ”sista kollen” under minst två veckor och alla tekniska problem som har tagits upp har hanterats.

Slutlig (kärna): En EIP som kärnutvecklare godkänner eller tänker implementera i framtiden i en hård gaffel (hard fork).

Uppskjuten: Ett EIP som inte kommer att antas omedelbart men som övervägs för senare implementering.


Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.