Kryptodata

  • Market Cap: $2,556,936,510,706.21
  • 24h Vol: $179,144,336,368.43
  • BTC Dominance: 51.57%

Hemsidan är till salu. Mejla kontakt@kryptodata.se vid intresse.

Coinbase Avgifter

coinbase 100kr bonus

Det enklaste sättet att handla kryptovalutor är genom en börs. Det finns hundratals börser, men många är av tvivelaktig kvalitet – på en oreglerad marknad är förtroende allt.

Ett populärt, pålitligt nätverk är Coinbase, en kryptovalutabörs med huvudkontor i San Francisco. Sedan det öppnade dörrar 2012 har det lockat mer än 13 miljoner användare och förra året tjänat över 1 miljard dollar i intäkter. Fonder som hålls på Coinbase är i allmänhet försäkrade.

Coinbase är uppdelad i två delar. Den första, helt enkelt känd som “Coinbase”, fungerar som en kryptovalutaplånbok och mäklartjänst – du köper och säljer kryptovalutor med Coinbase själv med fiatvalutor (dvs. icke-kryptovalutor, som amerikanska dollar och brittiska pund). Den andra är Coinbase Pro, en börs för avancerade användare, där du kan köpa och sälja kryptovalutor från andra användare.

Naturligtvis kommer dessa tjänster alla med en mängd olika avgifter, vilket snabbt kan bli förvirrande och dyrt. I allmänhet beror avgifterna på var du är baserad och vilken betalningsmetod du använder. Avgifterna är fyra procent i den höga änden, men om du köper kryptovalutor via banköverföring kan de vara så låga som 1,49 procent.

Plånbokstjänst

Gratis service

Coinbase erbjuder en gratis kryptovalutaplånbok. Dessa stöder någon av de kryptovalutor som stöds av Coinbase (som Bitcoin, Ether och XRP). Coinbase debiterar dig inte om du vill överföra kryptovalutor mellan Coinbase-plånböcker.

Transaktionsavgifter

Om du överför krypto från Coinbase-nätverket måste du betala transaktionsavgifter för att täcka kostnaden för att lägga till din transaktion i blockchain. (Transaktionsavgifterna betalar de “gruvarbetare” som validerar transaktionerna på blockkedjan.)

Om du till exempel vill köpa en kopp kaffe med Bitcoin från din Coinbase-plånbok är det troligt att du skulle ådra dig transaktionsavgifter för köpet. Coinbase ger en uppskattning av avgifterna, men den slutliga kostnaden är ibland annorlunda än de faktiska avgifterna.

Köpa och konvertera kryptovalutor med Coinbase

Du kan köpa kryptovalutor direkt från Coinbase, och du kan också konvertera till andra kryptovalutor. I båda fallen måste du betala Coinbase en avgift. (dvs precis som du kanske måste betala en konverteringsavgift för att växla amerikanska dollar till pund, måste du också betala Coinbase en avgift om du vill konvertera Bitcoin till Litecoin).

Coinbase uppfyller alla sina beställningar på Coinbase Pro, handelsplattformen knuten till Coinbase. Växelkursen för kryptovalutor på Coinbase kommer genom att lägga till en “marginal” eller “spread” till Coinbase Pro-växelkursen. Spridningen för köp av digital valuta är ungefär en halv procent. Denna marginal används för att täcka deras köp av kryptovalutor med utlånade pengar. Denna spridning beror dock på marknadstrender, liksom prisförändringen mellan den tidpunkt då Coinbase Pro-priset noterades och transaktionen behandlades.

Det finns också en extra avgift, kallad “Coinbase-avgiften”, som debiteras antingen som en fast avgift eller som en procentandel av transaktionen. Dessa varierar beroende på plats och betalningsmetod. Coinbase-avgiften nämns före varje transaktion, men marginalen är inte, så du kommer inte att få en perfekt ränta på dina transaktioner.

Transaktioner kan avvisas av Coinbase om orderstorleken överstiger den maximala ordern på Coinbase Pro, eller om servern är för långsam för att behandla transaktionen. Om Coinbase Pro-kursen inte är tillgänglig kommer transaktionen inte heller att behandlas.

Köp/sälj-transaktioner

Coinbase-avgiften är den största av antingen en fast avgift eller en variabel, regionberoende procentsats. De fasta avgifterna är följande:

TransaktionsbeloppFast avgift
<$10$0.99
$ 10<x< $ 25$ 1.49
$ 25<x< $ 50$ 1.99
$ 50<x< $ 200$ 2.99

Den fasta avgiften gäller i allmänhet för banköverföringar, eftersom den procentuella avgiften är lägre för dessa. Men om du köper med ett kredit- eller betalkort kommer den fasta avgiften sannolikt att vara lägre än percentilen så att den inte kommer att tillämpas. Detta beror på att kreditkortsräntorna är högre, vilket resulterar i en högre avgift än den fasta avgiften.

Du kanske köper kryptovalutor som en långsiktig spekulativ investering, i tron att du kommer att få en stark avkastning över tiden. Ett annat sätt att uppnå detta skulle vara att placera dina pengar på ett sparkonto eller i en automatiserad investeringsportfölj.

Tabell över avgifter för inköp

RegionKredit-/debetköpBanköverföringar*
Australien3.99%Ej tillämpligt**
Kanada3.99%Ej tillämpligt
Europa3.99%1.49%
Singapore3.99%Ej tillämpligt
Storbritannien3.99%1.49%
USA3.99%1.49%

Valutakonverteringar på Coinbase förenklar processen att växla mellan två olika kryptovalutor, eftersom den kan slutföras inom en enda transaktion. Till exempel, istället för att sälja dina bitcoin på en börs för att frigöra pengar för att köpa Ethereum, kan du direkt ändra valutan från Bitcoin till Ethereum inom Coinbase.

Spreadmarginalen för digitala valutakonverteringar är upp till två procent. Som en extra funktion för amerikanska användare kan amerikanska dollar behandlas som en digital valuta, vilket innebär att du kan köpa och sälja kryptovaluta utan att betala en större transaktionsavgift.

Valutakonverteringar är viktiga när det gäller att handla kryptovalutor mot varandra. Om du handlar vill du maximera dina vinster: Konverteringsavgifter skär in i dessa vinster.

Coinbase erbjuder stöd för bevis på insats, men från och med februari 2020 måste du ha en specifik valuta i nätverket, Tezos (XTZ). Om du väljer att satsa din valuta tar Coinbase en provision på 25 procent på alla intäkter du gör med kryptovalutan. För närvarande kommer stakning av Tezos på Coinbase att ge en årlig avkastning på fem procent, vilket tar hänsyn till den provision som Coinbase drar. Denna hastighet kan ändras beroende på antalet deltagare i insatsprocessen. Och naturligtvis beror allt på värdet av Tezos, vilket är mycket flyktigt.

Försäljningsavgifter

Om du vill ta bort din valuta från nätverket i utbyte mot din egen fiatvaluta tar Coinbase en provision på 1.49 procent. Med andra ord skulle du förlora pengar om du köpte en kryptovaluta och sedan sålde den till samma värde, eftersom avgifterna skulle kosta dig både när du köper valutan och säljer den. Därför kommer köp endast att vara lönsamt om valutan ökar i värde.

Om du har lyckats göra vinst på din kryptovaluta kan du tjäna betydande summor pengar. Vinster från kryptovalutahandel kan vara tillförlitliga för kapitalvinstskatt. Att räkna ut hur mycket skatt du måste betala kan vara komplicerat, eftersom det inte är de typiska inkomsterna du skulle göra från ett nio-till-fem-jobb. Det finns en användbar guide om kryptoskatter här.

Undvik avgifter med Coinbase Pro

Coinbase Pro är den lite mer komplicerade handelsversionen av Coinbase. Även om det kan vara lite skrämmande, är plattformen mycket användbar för att sänka avgifterna på Coinbase. Om du har ett Coinbase-konto har du redan tillgång till Coinbase Pro så att du inte behöver registrera dig separat.

Uttagsavgifter

Coinbase tillämpar inte uttagsavgifter, men det finns nätverksavgifter (betalas till gruvarbetare) som är beroende av hur upptagen nätverket är. Dessa avgifter kan undvikas om du tar ut dina pengar via Coinbase Pro. Om du går in i Coinbases “Mina plånböcker” kan du överföra pengar från Coinbase till Coinbase Pro och sedan ta ut från Coinbase Pro utan att behöva oroa dig för avgifter.

Köpa avgifter

Coinbase Pro tar inte ut någon avgift när du lägger till pengar på ditt konto.

Handelsavgifter

Coinbase Pro använder ett system som kallas maker-taker, som bestämmer handelsavgifter. Som tillverkare skapar du erbjudanden som läggs till i orderboken, antingen som köpare eller som säljare. Under tiden tar du som tagare bort en del av orderboken genom att ta en köp- eller säljorder. Dessa affärer är omedelbara, med avgifter mellan 0 och en halv procent. Detta är betydligt lägre än digitala valutakonverteringar, som kan ha avgifter så höga som två procent.

Slutsats

Coinbase har många avgifter som kan äta upp alla pengar du tjänar, särskilt om du handlar regelbundet eller med betydande mängder kontanter. Det finns alternativ till plattformen som ger stark avkastning utan försvagande provisioner, därför bör du handla med Coinbase Pro.

Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.