Kryptodata

 • Market Cap: $2,383,899,603,240.29
 • 24h Vol: $58,221,237,462.64
 • BTC Dominance: 51.51%

Domän och hemsidan är till salu. Mejla kontakt@kryptodata.se vid intresse.

Hur använder man Binance?

Den växande adaptionen av krypto och nya områden som DeFi och NFT har lett till en stor ökning av antalet kryptobörser. Kryptobörser är plattformar som tillåter användare att köpa, sälja och handla olika kryptovalutor och den största kryptobörsen i världen för tillfället är Binance, som grundades 2017.


Vad är Binance?

Binance är den ledande kryptoplattformen i världen sett till volym och dess användarbas är utbredd i över 180 länder. Plattformen är användarvänlig och enkel att använda. Den har även en sektion som heter Binance Academy, som är till för att öka din kunskap inom krypto.

Binance erbjuder en mängd olika tjänster som vänder sig till alla, från nybörjare till mer erfarna investerare. På grund av det ökade lagstiftningstrycket i vissa länder har Binance ökat regelefterlevnaden genom att implementera en pålitlig användarverifieringsmetod och ta bort (eller begränsa) vissa kontroversiella tjänster, som ”security tokens” och höga hävstångsprodukter.

Börja investera i krypto genom att öppna ett konto hos Binance här.


Binance mobil- och skrivbordsapplikation

Binance erbjuder sina tjänster på flera plattformar, inklusive iOS och Android (i form av sin mobilapplikation), webbläsarbaserade webbplatser, samt en stationär applikation för Mac och Windows. Om du är en mer avancerad användare som kräver snabba uppdateringar med minimal fördröjning, rekommenderas det att använda sin mobilapp eller skrivbordsversion, eftersom den webbläsarbaserade upplevelsen kan orsaka fördröjning när börsen upplever mycket höga transaktionsvolymer.


Verifiering av Binance kontot

Eftersom Binance är en centraliserad handelsplattform är identitetsverifiering mycket viktigt. Plattformen måste uppfylla olika nationella och globala föreskrifter mot penningtvätt (AML) och bekämpning av finansiering av terrorism (CFT). Det krävs också att du uppfyller omfattande ”Know-Your-Customer” (KYC) krav. Den goda nyheten är att ID-verifieringsprocessen gör att du kan öka dina Binance fiat insättnings- och uttagsgränser.

Verifieringsprocessen är ganska enkel och okomplicerad. Om det uppstår komplikationer har Binance ett stort kundsupportteam. För att slutföra denna verifiering, logga in på ditt konto, klicka på “get verified” och slutför de grundläggande, mellanliggande och avancerade verifieringsnivåerna med var och en av dem med sina respektive fiat gränser.

Du måste också fylla i din nationalitet, förnamn, efternamn, födelsedatum, gatuadress, postnummer och stad. För att uppgradera till mellanliggande nivå för en högre gräns måste du ta och ladda upp bilder av ditt ID. Du kan använda ID, pass eller körkort beroende på vilket land du kommer ifrån. Efter detta måste du ta en bild på dig själv (ansikte) och ladda upp för att slutföra ansiktsverifiering. Avancerad verifiering kräver att du laddar upp adressbevis antingen från ditt kontoutdrag eller från en ny elräkning.


Hur man sätter in pengar på Binance

Binance stöder fiat insättningar i upp till 50 olika valutor. Du kan sätta in fiatpengar genom banköverföring eller via betalkort eller kreditkort. Du bör kunna köpa kryptovalutor och börja handla på Binance på cirka 24 timmar efter insättningen. De flesta insättningsalternativen är gratis, enkla och mycket praktiska.


Hur man sätter in krypto på Binance

Att sätta in krypto på Binance kan vara mer komplext än att sätta in fiatpengar om du är ny inom detta, men följande steg kommer att göra det enkelt. Du kan sätta in krypto i din Binance plånbok från en annan kryptoplånbok. Till exempel, om du försöker överföra BTC (Bitcoin) från Coinbase till Binance, måste du följa dessa steg:

 • Först måste du hämta adressen för BTC på Binance.
  Gå in på Binance och välj vilken valuta du vill sätta in (BTC i detta fall). Du kan antingen välja ”Deposit” eller ”Withdrawal”. För att sätta in krypto på Binance måste du välja ”Deposit”, du kommer här att få upp en adress. Kopiera den.
 • Kom ihåg att välja rätt valuta, vill du sätta in BTC måste du ha Deposit-adressen för BTC (alla valutor har olika adresser). Skickar du BTC till en ETH adress försvinner ditt kapital för alltid.
 • Gå nu in på Coinbase och gå in på Bitcoin, gå sedan in på ”Bitcoin Wallet” och klicka på ”Withdrawal”.
 • Här kan du bestämma hur mycket pengar som ska skickas och till vilken adress det ska skickas till. Klistra in adressen du fick från Binance.
 • Välj från vilket protokoll (BTC, ERC20, TRC20, BEP2, BEP20, etc.) på plattformen från vilken du tar ut din krypto. Protokollet måste vara giltigt för din Binance plånbokadress.
 • Kom ihåg att du måste ha ”Deposit” adressen för BTC på Binance, och klistra in den på ”Withdrawal” adressen för BTC på Coinbase.
 • Tryck på uttagsknappen och slutför processen.


Kom ihåg att vara försiktig, om du inte förstod helt hur man gjorde från den här beskrivningen finns det många bra videos på Youtube som visar exakt hur du ska göra!
Sök till exempel på: How to deposit money on Binance from Coinbase.


Hur man traidar på Binance – för nybörjare

En stor anledning till att många väljer Binance som tradingplattform är för att den är lätt och snabb att använda vid handel av kryptovalutor i realtid. Binance erbjuder även olika typer av versioner beroende på hur erfaren man är.

Binance rekommenderar att du använder konverteringsfunktionen för nybörjare, som bryter ner allt med ett enkelt gränssnitt.

På det övre fältet anger du vilken kryptovaluta som du vill byta ut, samt anger beloppet. Det nedre fältet är för den valuta du önskar byta till. När handeln har genomförts kommer handelsavgifterna också att dras av.Det enklaste sättet att handla är att genomföra spothandel till realtidspriser. Binance erbjuder några olika alternativ för spot-handel, till exempel marknad, limit, stop-limit och OCO.

 • En marknadsorder gör att du kan köpa eller sälja direkt till det aktuella priset (notera att du antingen kommer att köpa något högre pris eller sälja till ett något lägre pris. Det beror på att det finns ett gap mellan köp- och säljordrar)
 • Med en “limit order” kan du ställa in en handelsorder till ett valfritt pris (högre än det nuvarande försäljningspriset och lägre vid köp). Till exempel kan du ställa in en köporder för BTC för ett lägre pris än vad den är idag, så om priset sjunker till det pris din order ligger på kommer din köporder att gå igenom.
 • En “stop-limit” order kombinerar en stop loss och limit order och skyddar dig mot stor volatilitet på marknaden, genom att du kan ställa in köp- eller säljorder till antingen över eller under det aktuella priset. Exempel: Om Ethereum till exempel står i 3000 dollra och du tror att priset kommer att gå upp, kan du sätta en säljorder på t.ex 3300 dollar. Om du tror att Ethereum kommer att gå ner kan du sätta en säljorder på t.ex 2800 dollar. Så om priset överskrider dessa nivåer kommer dina ordrar gå igenom automatiskt, vilket hjälper dig att maximera din vinst eller minimera dina förluster. Det enda problemet med stop-limit ordrar är att de tvingar dig att välja en riktning. Om du har fel kan du få problem. Därför tog Binance saker ett steg längre under 2019 genom att införa OCO ordrar.
 • En OCO order kombinerar det bästa från båda världarna, så att du kan ställa in en sälj- eller köporder till både högre och lägre nuvarande pris på en kryptotillgång.

Till exempel, om Ethereums pris är 3000 dollar och du behöver gå och sova men vill handla med autopilot på, kan du ställa in en försäljningsorder till både 2800 dollar och en på 3300 dollar.

Observera att det är väldigt hög volatilitet i krypto så att försöka pricka in rätt priser är extremt svårt, och risken är att priset sticker i den riktning du inte vill och petar ut dig, bara för att gå tillbaka i den riktning du ville att priset skulle gå.

Gör alltid din egen fundamentala analys av protokollet du handlar innan du tar ett köp- eller säljbeslut.


Hur man köper krypto på Binance

Du kan köpa krypto på Binance med fiat valutor genom att länka ditt bankkort till din plånbok eller genom att göra en direkt banköverföring. Man kan även köpa direkt från andra användare via Binance P2P.

Denna metod låter dig titta igenom en lista av tusentals köpmän på Binance och välja din föredragna leverantör med det mest lämpliga betalningsalternativet.

Binance P2P (peer-to-peer) systemet visar automatiskt de valda säljarna baserat på mängden krypto du vill köpa och ditt önskade betalningsalternativ. När köparen bekräftar din betalning släpps din krypto till ditt konto.

Observera att det inte är tillåtet att köpa krypto på Binance med fiat valutor i vissa länder. Se till att du följer ditt lands lagar när du interagerar med Binance (för Sverige är det okej att handla på Binance).


Hur man säljer krypto på Binance

Att sälja sina krypto på Binance är enkelt, gå till avsnittet om “cash balance” på Binance, klicka på “sell crypto”, välj den kryptovaluta du vill sälja, ange beloppet, välj den fiat-valutan du vill ha och tryck på Sälj knappen.

Det totala beloppet du kommer att få visas i det övre vänstra hörnet. Ett bekräftelsemeddelande visas för att du ska bekräfta din begäran, varefter din transaktion kommer att behandlas och dina pengar kommer att överföras till din fiat plånbok.

Ett annat sätt att sälja din krypto är genom P2P -handel. Först måste du överföra krypton du vill sälja till din P2P plånbok innan du går vidare till P2P handel. Klicka på “Sell” i toppmenyn och ange antalet mynt/tokens du vill sälja.

Sen är det bara att välja betalningsmetod. Transaktionen kommer att visa “pending payment” tills köparen betalar och det indikerar att mottagandet är bekräftat. När du har fått pengarna trycker du på ”Confirm” för att släppa iväg kapitalet till köparen.


Binance avgifter

Binance tar bara ut avgifter för uttag, inte insättningar. Avgifter i vissa transaktioner som kryptouttag kommer dock att fluktuera baserat på hur ansträngt nätverket är.

Om du handlar och betalar med den Binance valuta, Binance Coin (BNB), kommer avgifterna att sänkas med 25%. Vid uttag har varje valuta sina olika uttagsavgifter.


Vad är Binance Coin (BNB) och hur köper jag det?

Binance Coin (BNB) är kryptovalutan som driver Binances ekosystem och för tillfället ligger BNB på plats nummer 5 sett till börsvärde. Kryptovalutan skapades år 2017 som ett arbetstoken för att erbjuda rabatter på handelsavgifter på börsen. Inom en kort tidsperiod har dess användning expanderat. Valutan kan nu användas på Binance Launchpad för att använda gratis tokens för nya projekt. Det kan också användas som betalningsmetod för resebokningar, underhållningstjänster och finansiella tjänster. Det används också för att betala transaktionsavgifterna på Binance Smart Chain.

Precis som alla andra kryptovalutor kan BNB köpas på ett antal börser, bland annat Binance, KuCoin, FTX, Gate.io, Bithumb och Poloniex.


Hur säker är Binance?

Binance är en allmänt säker börs, även om den genomgick ett stort hack under 2019 som resulterade i att 7 000 Bitcoins värda 40 miljoner dollar stals från börsen. Sen dess har Binance stärkt sin säkerhet och har lovat att alla förluster kommer att återvinnas genom sin försäkringskassa. Binance använder tvåfaktorautentisering (2FA) för att säkra användarkonton.

Binance har också tidigare arbetat med myndigheter för att frysa hackade tillgångar eller kriminella konton, även om Binance inte rullar tillbaka hackar på sin egen blockkedja, Binance Smart Chain (BSC).


Hur tar jag ut krypto från Binance

Att ta ut krypto från Binance till en annan plånbok är en enkel process men kan försenas på grund av nätverksbelastning och verifiering av den mottagande blockkedjan. För att ta ut en kryptovaluta eller fiat valuta behöver du “Deposit” adressen dit du ska skicka din valuta. Vill du skicka Bitcoin från Binance till Coinbase t.ex behöver du “Deposit” adressen för Bitcoin på Coinbase. När du har kopierat den kan du logga in på Binance och klicka på “Wallet”, välja Bitcoin och sedan “Withdraw”.

När du väljer “Withdraw” kommer du att behöva klistra i en adress, här klistrar du i valutans “deposit” adress.

Det är väldigt viktigt att man skickar med rätt adresser annars förlorar man sina pengar. Du kan INTE skicka Bitcoin till en Ethereum adress t.ex. Om du ska skicka Bitcoin från Binance till Coinbase måste du har “Deposit” adressen för Bitcoin hos Coinbase, för att sedan klistra in den hos Bitcoins “withdrawal” fält hos Binance.


Hur man tar ut Fiat från Binance

Binance stöder ett brett utbud av fiatvalutor. För att ta ut, logga in på ditt konto, klicka sedan på “Wallet” och “fiat and spot”. Klicka på “Withdraw” och välj sedan “Fiat”. Välj den valuta du vill ta ut och fortsätt sedan med att välja betalningsmetod.

Denna process varierar beroende på länder och regioner. Ange uttagsbeloppet och bekräfta. Du bör ha fått ditt kapital inom 30 minuter och vid uttag kommer du att debiteras uttagsavgifter. Innan varje uttag är klart måste du slutföra “tvåfaktorsautentiseringen”.

Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.