Kryptodata

 • Market Cap: $2,556,936,510,706.21
 • 24h Vol: $179,144,336,368.43
 • BTC Dominance: 51.57%

Hemsidan är till salu. Mejla kontakt@kryptodata.se vid intresse.

Hur använder man Coinbase?

Coinbase är den största kryptovalutabörsen i USA, det är en plattform som är både populär bland nya investerare som långsiktiga investerare och traiders. Coinbase var även en av de första kryptobörserna som startades, och grundades 2012.

Med mer än 68 miljoner kunder är Coinbase också en av de största börserna i världen och erbjuder sina tjänster i fler än 100 länder.

Coinbase är en mycket nybörjarvänlig och enkel plattform att använda. De har också en mer avancerad tjänst som heter Coinbase Pro, vilken kan verka mycket komplex, eftersom den är för mer avancerade traiders. Båda tjänsterna erbjuder omfattande utbildningsmaterial anpassat till rätt målkund för respektive tjänst.

Coinbase har även en väldigt bra säkerhet, nämligen några av de starkaste säkerheterna i branschen, från tvåfaktorsautentisering (2FA) och biometrisk verifiering till ”cold storage” för institut, som håller 98% av sina tillgångar offline och har bäst försäkring.

Coinbase är en av de högst rankade börserna på på Kryptodata, och samt i topp 10 när det gäller likviditet, med 460 miljarder dollar i kvartalsvis handelsvolym från och med andra kvartalet 2021, cirka 16,5 gånger högre än föregående år, två tredjedelar av volymen var även från institutionella investerare.

Coinbase var även det första kryptobolaget som börsnoterades, och gjorde det den 14 april 2021 på Nasdaq börsen.


Vem skapade Coinbase?

Coinbase VD och medgrundare heter Brian Armstrong, som tidigare jobbade som mjukvaruutvecklare på Airbnb och IBM, samt som konsult på Deloitte. Brians vision är att skapa ett öppet finansiellt system för hela världen, via Coinbase.

Enligt Forbes är Brian den rikaste personen i kryptobranschen med en förmögenhet på 10,3 miljarder dollar (augusti 2021). Han var även den första som registrerade sig för Bill Gates och Warren Buffets välgörenhetsinitiativ, The Giving Pledge, som är en välgörenhetsorganisation som ber de rika att ge minst hälften av sin förmögenhet under sin livstid eller vid deras bortgång.


Coinbase tjänster

Coinbase första version (grundversionen) ger möjligheten att köpa, sälja och handla över 65 olika kryptovalutor. Användare kan även skicka betalningar i krypto till vilken plånbok eller e-mailadress som helst. Coinbase Pro är en mer avancerad tjänst och erbjuder bland annat ”candle charts”, marknadsstorlek och spread-nummer.

Coinbase plånboken stöder även mer än 500 olika valutor, samt NFTs.


Hur fungerar Coinbase?

Coinbase basversion är simpel att komma igång med, det enda du behöver göra är att registrera dig, ge bevis på din identitet, sätta in minst $10 på kontot och sedan är du redo att börja handla.

En intressant anekdot är att Coinbase har ett så bra rykte att när valutor listas på Coinbase brukar priserna på dessa valutor tendera att gå upp pga ökat intresse och tillgänglighet till handel.


Coinbase avgifter

Coinbase avgifter är relativt höga för branschen och hamnar på i snitt 1,42% för detaljhandeln, jämfört med bara 0,05% för institutionella kunder. Jämför det med en annan amerikansk börs som heter Kraken, där avgifterna toppar på 0,26% och sjunker till noll när handelsvolym och värde ökar.

Handlar man för kredit- eller bankkort så blir avgifterna lite dyrare och nedan kan vi se hur avgifterna ser ut i dessa fall. Som vi vi kan se varierar avgifterna relativt mycket beroende på vilket belopp man handlar för. Vill man därför använda avgifterna på bästa sätt gör man rätt i att handla för minst 80 Euro då avgiften hamnar på högst 3,84%.

Viktigt att påpeka är att det finns definitivt en “du får vad du betalar för” aspekt när man handlar på Coinbase, särskilt för människor som är nya inom krypto. Coinbase är en av de bäst reglerade, försäkrade och säkra börserna som finns inom krypto, liksom en av de mest användarvänliga.


Vad är Coinbase -produkter?

Tjänsten ”Coinbase Custody” erbjuder vårdnadstjänster av institutionell kvalitet och förvaringstjänster med en försäkring på 320 miljoner dollar som övervakas av Aon, en av de största försäkringsmäklarna i världen. Dessutom är Coinbase amerikanska dollarkonton FDIC försäkrade upp till $250,000.

Företaget erbjuder också Coinbase Prime, som servar cirka 9 000 institutionella investerare. Från och med första kvartalet 2021 var mer än hälften av tillgångarna på Coinbase från institutionella investerare.

Coinbase har samarbetat med Circle för att lansera USD Coin (USDC), ett av de största och snabbast växande stablecoin på marknaden, med ett marknadsvärde på nästan 30 miljarder dollar i september 2021, en ökning från 1 miljard dollar ett år tidigare. Coinbase Ventures är företagets riskkapital avdelning av bolaget.

Coinbase ambitioner går långt utöver dess börsverksamhet. I början av 2021 köpte de Bison Trails, en ledande leverantör av fullt förvaltad infrastruktur inom blockkedjor. Målet, sade företaget, är att göra det enkelt att bygga nyckelfärdiga lösningar för att driva distribuerad skalbar infrastruktur inom krypto, med målet att upprepa den innovationsvåg som pålitlig hanterad infrastruktur gjorde för internet för 20 år sedan. De har också en del som tillhandahåller de verktyg som är nödvändiga för att företag och butiker ska kunna acceptera kryptobetalningar.


Fördelar / Nackdelar med Coinbase

Fördelar:

 • Mycket hög säkerhet
 • Stark myndighetstillsyn och efterlevnad i en bransch där många stora aktörer undviker det
 • Låg insättningsgräns på minst 10 dollar
 • Väl försäkrad, inklusive FDIC kontotäckning
 • Listar 65 kryptovalutor och stablecoins
 • Offentligt företag

Nackdelar:

 • Höga avgifter och lite komplex avgiftsstruktur
 • Historik om avbrott under volatila perioder

Slutsats

Avgifterna är lite högre men i stort sett får du vad du betalar för med Coinbase. Dessa avgifter täcker några av de bästa säkerhets- och försäkringspengarna som kan köpas i en bransch som är så pass ny som krypto, där hackattacker med förluster fortfarande tenderar att hända ibland, så även om Coinbase har lite högre avgifter behöver du inte oroa dig lika mycket över att ditt kapital ska försvinna.

Coinbase har även en mycket mer användarvänlig plattform än dess konkurrenter och det kräver inte en stor investering för att komma igång med sitt sparande.


Skapa konto på Coinbase idag och tjäna 100kr

Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.