Kryptodata

  • Market Cap: $2,382,429,025,676.06
  • 24h Vol: $58,907,327,541.27
  • BTC Dominance: 51.48%

Domän och hemsidan är till salu. Mejla kontakt@kryptodata.se vid intresse.

Vad är Axie Infinity?

NFT baserade onlinespel har funnits sen minst 2017 med lanseringen av de ständigt populära CryptoKitties. Axie Infinity skiljer sig dock jämfört med allt som har kommit före det. Med ett marknadsvärde på över 7,7 miljarder dollar och beräknade intäkter på mer än 1 miljard dollar i år är det säkert att säga att Axie Infinity har blivit extremt framgångsrikt.Vad är Axie Infinity (AXS)?

Axie Infinity är ett populärt blockkedjebaserat spel som främst inspirerats från Pokémon. Det är ett öppet och flexibelt spel som tillåter spelare att samla olika digitala husdjur som kallas Axies, som kan uppfostras, stridas och handlas i hela det växande Axie ekosystemet.

Från och med augusti 2021 är Axie Infinity nummer 1 i volym av Ethereum baserade spel. Axie är även en av de tre populäraste spel DApparna efter användarantal, med över 100 000 unika användare i veckan. Axie Infinity är speciellt populärt i utvecklingsländer då folk har kunnat försörja sig på att spela.


Vad är AXS och SLP?

Det finns två tokens som används i Axie Infinity ekosystemet: Axie Infinity Shards (AXS) och Smooth Love Potions (SLP). Som plattformens inbyggda styrningstoken utgör AXS innehavare en del av Axies decentraliserade organisation och kan hjälpa till att forma plattformens utveckling, till exempel genom att bestämma hur organisationens medel ska användas eller hur ekosystemets fond fördelas. SLP tjänas in genom att spela spelet och kan användas för att föda upp nya Axies.

Både AXS och SLP är ERC-20 tokens som kan handlas på Ethereums nätverk. Axie Infinity samlade totalt in 2,97 miljoner dollar i sin token försäljning. Spelet utvecklas av en teknikfokuserad spelstudio, Sky Mavis, som leds av skickliga entreprenörer och ingenjörer som tidigare jobbat för både Google och PayPal.


AXS användningsområde

Från och med augusti 2021 används AXS tokens främst för uppfödning av nya Axies. Det finns dock planer på att lägga till ytterligare funktioner för valutan som t.ex:

Stakingbelöningar: AXS innehavare kommer snart att kunna staka sina tokens för att tjäna en proportionell del av AXS inflationen. Denna funktion är planerad att lanseras 2021.

Styrning: Axie Infinity är utformat för att övergå till ett decentraliserat styrningssystem, där AXS stakers tar över några av besluten kring utvecklingen av plattformen. Det förväntas att Sky Mavis inte längre kommer att ha majoritetsröster i oktober 2023. Styrningsfunktioner förväntas lanseras 2021, medan Axie Infinity bör styras av en helt decentraliserad organisation i slutet av 2023. Vissa saker som väljarna kan påverka är hur protokollets medel används och vilka funktioner som prioriteras i utvecklingsplanen.

Berättigande av köp: Användare kan behöva hålla AXS för att delta i framtida Axie-, Land- eller varuförsäljning.


Hur fungerar Axie Infinity?

Axie Infinity är ett stridsspel som tillåter användare att slåss mot andra Axies i realtid. Varje Axie är unik och representeras av en ERC-721 NFT. Varje Axie har fyra olika statistik: hälsa, moral, skicklighet och snabbhet. Var och en av dessa spelar en avgörande roll i Axies stridsmekanik eftersom de bestämmer hur mycket skada en Axie kan ta, vem som attackerar först och hur mycket skada den kan dela ut.

Det finns sex normala klasser av Axies (Aquatic, Beast, Bird, Bug, Plant eller Reptile) eller en av tre hemliga klasser (Dawn, Dusk eller Mech). Olika klasser har sina styrkor och svagheter som gör dem mer eller mindre effektiva mot vissa andra klasser. Till exempel är Aquatics starka mot Beast, Bug och Mech Axies, men är svaga mot Reptiles, Plant och Dusk Axies. De påverkar också Axies statistik.

En Axie består av sex kroppsdelar: rygg, öron, ögon, horn, mun och svans. Med undantag för ögon och öron har dessa delar en förmåga som är associerade med dem och påverkar därför Axies förmåga i strid.

Utöver att de används för att tjäna SLP genom att delta i uppdrag, PVP Arena och ”Adventure Mode”, kan Axies också födas upp för att skapa potentiellt sällsynta och kraftfulla kombinationer. Varje Axie kan bara föda upp högst 7 gånger för att begränsa antalet Axies. Det kostar 4 AXS plus ett variabelt antal SLP och den första avelscykeln kostar 150 SLP, medan detta ökar till 3150 på den sjunde, och sista cykeln.

Varje kroppsdel ​​i en Axie har tre gener associerade med den: en dominant (D), en recessiv (R1) och en mindre recessiv (R2) gen. Dominerande gener har en risk på 37,5% att överföras till alla avkommor, medan detta sjunker till 9,37% för recessiva gener och 3,12% för mindre recessiva gener.

En allmänt tillgänglig kalkylator kan användas för att beräkna oddsen för att en avkomma till två Axies kommer att ha specifika egenskaper. Några av de sällsynta axeltyperna är de med Mystic-delar, som bara finns i några av de ursprungliga Axies som såldes under förförsäljningen.

Man kan sälja och köpa Axies för ETH på externa P2P-marknadsplatser. Dessa inkluderar tomter som användare kan anpassa med olika objekt. Totalt består Axie Infinity världen i Lunacia av 90 601 tomter, spridda över sju typer (Savannah, Forest, Arctic, Mystic, Genesis, Lunas Landing och Map).

Axie Infinity utvecklar också ett Lunacia SDK, som spelare och utvecklare kommer att kunna använda för att skapa ytterligare spelupplevelser med hjälp av Axie Infinity konsttillgångar.

Spelet fungerar främst på Ethereums blockkedja men utvecklingsteamet bakom spelet bygger också en höghastighets sidokedjelösning som kallas Ronin. Detta är utformat för att förbättra spelarens upplevelse genom att öka hastigheten och praktiskt taget eliminera gasavgifter samtidigt som säkerheten från Ethereums blockkedja bibehålls.


Play to Earn: Hur fungerar det?

Axie Infinity har hjälpt till att definiera en ny spelgenre, känd som play-to-earn eftersom den tillåter användare att tjäna en inkomst i formen AXS, SLP och föremål bara genom att spela spelet.

Nya spelare måste antingen köpa (eller låna) minst tre Axies för att börja spela. I skrivande stund kostar de billigaste tillgängliga Axies någonstans mellan $70 och $250. Medan Axies med alla slags önskvärda kroppsdelar, förmågor eller färdigheter sannolikt kommer att kosta betydligt mer. Detta kan utgöra ett betydande hinder för inträde för nya spelare.


Vad är ett stipendium i Axie Infinity?

Axie Infinity är ovanligt i det faktum att det är en hel ekonomi. Det finns tusentals spelare som spelar för att tjäna AXS och SLP, odlar och kämpar Axies och köper och säljer Axies, Land och en mängd andra sällsynta föremål för att generera en inkomst.

Play to earn har även lett till bildandet av Axie Infinity stipendie-ekonomin, där välkända spelare (managers) lånar ut ett team med tre Axies till spelare, kända som Scholars. Dessa ”Scholars” använder sedan Axies för att tjäna SLP och andra sällsynta föremål och dela bytet med deras managers.

Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.