Kryptodata

 • Market Cap: $2,383,922,949,439.21
 • 24h Vol: $57,207,475,904.35
 • BTC Dominance: 51.48%

Domän och hemsidan är till salu. Mejla kontakt@kryptodata.se vid intresse.

Allt du behöver veta innan du investerar i Polygon (MATIC)

Kort sammanfattning

Polygon (MATIC) är ett av de mest ambitiösa kryptovalutaprojekten under den senaste historien, som har en hög potential för tillväxt med den ökade efterfrågan på non-fungible tokens (NFT), olika decentraliserade finansprojekt (DeFi) som bygger på det, ett projekt som ger globala partnerskapsmöjligheter har ett stort ekosystem och samhälle och är extremt skalbart med en nätverkshastighet på 7 200 transaktioner per sekund (TPS).

Det är en token som har enorm tillväxtpotential, och nu kan det vara den perfekta tiden att hoppa in på den och investera i projektet.

Polygon är ett av de största projekten inom kryptoindustrin, ursprungligen utformat för att göra transaktioner på Ethereum blockchain mycket snabbare och mycket billigare än de är på mainnet.

Med andra ord syftar det till att förbättra problem som finns inom nätverket, vilket har varit en av de främsta anledningarna till att det har sett en hög överklagandepunkt för många investerare.

Läs igenom slutet eftersom vi kommer att ge dig prisförutsägelsen för Matic-mynt 2022. Men först, låt oss börja med vad Polygon är och fem skäl att köpa Polygon Matic

Vad är Polygon Matic?

Polygon (MATIC) var tidigare känt som Matic Network innan ommärkning. MATIC är den inhemska kryptovalutatoken som driver Polygon, och själva projektet grundades ursprungligen 2017 av Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal, Anurag Arjun och Mihailo Bjelic.

Polygon-nätverket är utvecklat för att i huvudsak vara en lösning på problem kring Ethereum-blockkedjan, särskilt Ethereum-gasavgiftsfrågan, som inkluderar dess höga transaktionsavgifter och övergripande nätverksbelastning, samtidigt som nätverkets säkerhet bibehålls.

Projektet syftar till att stimulera massantagandet av kryptovalutor genom att lösa många av de skalbarhetsproblem som finns inom många blockchain-nätverk.

Polygon-nätverket är dock unikt i den meningen att det erbjuder en lösning på andra nivån (Layer 2), vilket innebär att istället för att genomföra transaktioner inom Ethereum-nätverket bearbetar Polygon dem först.

Tänk på att Polygon inte är ett separat blockchain-nätverk utan fyller rollen som ett tillägg eftersom det fungerar ovanpå Ethereum-blockkedjan, vilket gör det möjligt för användare att komma åt dess funktionalitet.

Detta resulterar i att nätverket kan uppnå en hastighet på 7 200 transaktioner per sekund (TPS), vilket är ett enormt hopp jämfört med de 15 TPS som uppnås av Ethereum blockchain när de används direkt.

För att driva allt detta utnyttjar Polygon det som kallas MATIC-token. Detta är en ERC-20-token som är baserad på Ethereum blockchain, vilket med andra ord innebär att den enkelt kan lagras i en Ethereum-plånbok.

Token kan användas som ett sätt att betala för de tjänster som erbjuds av Polygon-nätverket samt för bosättningarna mellan användare som arbetar på Polygon-plattformen.

MATIC-token används dock också för styrningsprocessen, för insatser och för de gasavgifter som uppstår i nätverket.

För att ta itu med alla de problem som har varit en begränsande faktor för Ethereums globala antagande använder Polygon det som kallas Proof-of-Stake (PoS) kontrollpunkter som är byggda på Ethereums huvudkedja och More Viable Plasma, som är en variant av Plasmaprotokollet.

Polygon stöder två typer av kedjor, de fristående kedjorna, de som är själv suveräna på Matic PoS-kedjan och kompatibla med Ethereum, och de säkrade kedjorna, som har en hög säkerhetsnivå genom professionella validerare.

Skalningslösningarna som Polygon erbjuder Ethereum inkluderar Polygon Plasma, som är en lager-2-lösning som utvecklare kan bygga decentraliserade applikationer (dApps) ovanpå, liksom ZK Rollups.

Det är lager-2-lösningen som också implementerar nollkunskapsbevis och utför transaktioner utanför kedjan samtidigt som de bara skickar in giltighetsbevis till huvudkedjan.

En annan lösning som den implementerar kallas Optimistic Rollups, som bygger på bedrägeribevis, utför transaktionerna utanför kedjan och bara skickar bevis på bedrägeri till huvudkedjan när ett ogiltigt block upptäcks.

Sedan finns det Validum Chains, som liknar ZK-sammanslagningar förutom att datagiltigheten hålls utanför kedjan.

Dessutom finns det de fristående kedjorna, som är suveräna Ethereum-sidokedjor och säkras av validerare samtidigt som de kan ansluta till huvudkedjan via broar.

Dessutom finns det delade säkerhetskedjor som är baserade på säkerhet, där deras valideringstjänst är ett erbjudande genom den delade poolen av Proof-of-Stake (PoS) validerare inom nätverket.


Prisdiagram för Polygon Matic

Det högsta värdet för MATIC-token genom tiderna, eller med andra ord den högsta värdepunkten som token har lyckats klättra till sedan den släpptes, är den 27 december 2021, då den nådde ett värde av 2,92 USD.

Innan dess hade token sin lägsta värdepunkt för månaden den 6 december 2021, med ett värde av 1,7612 USD. Se till att göra mycket mer forskning innan du köper token så att du kan få ett djupgående perspektiv på Polygon-kryptopriset.

Det lägsta priset senaste året har varit 0.32 i juni 2022.


5 skäl att köpa Polygon?

Polygon (MATIC) är en token som verkligen har potential att öka i värde. För att se exakt hur och varför detta kan hända; vi kommer att gå igenom de 5 främsta anledningarna till att Matic Crypto är ett solidt övervägande vid dess nuvarande värdepunkt.

 1. Hög potentiell tillväxt från NFT:s efterfrågan

Den första huvudorsaken till varför MATIC-token och det övergripande Polygon-nätverket har tillväxtpotentialen beror på explosionen i popularitet när det gäller non-fungible tokens (NFTS). Specifikt, under hela 2021, såg NFT en explosion av användningsfall som NFT inom mode- och spelindustrin, särskilt med uppkomsten av metaversen.

Men för att dessa NFT:er ska kunna skapas måste de präglas i ett blockkedjenätverk.

Som sagt, Polygon är mycket billigare att prägla NFT:er på jämfört med Ethereum, och eftersom det är ett mycket mer kostnadseffektivt blockkedjenätverk är det också mycket billigare att handla med NFT.er.

Med andra ord är det mer troligt att en användare köper eller säljer NFT:er på Polygon-nätverket jämfört med Ethereum-nätverket på grund av den mycket billigare avgiften. Detta kommer i sin tur att resultera i att många fler människor präglar alla sina NFT:er inom Polygon-nätverket, vilket leder till en ökad nivå av popularitet och nytta.


 1. Många DeFi-projekt är byggda på Polygon Network.

Som en effektiv blockchain-plattform ovanpå vilken billiga transaktioner kan inträffa har Polygon-nätverket varit en utvecklingshamn för många decentraliserade applikationsutvecklare (dApp).

Vad detta i huvudsak betyder är att Polygon redan är hem för många DeFi-projekt. Denna lista kommer dock sannolikt att expandera mycket längre under de följande åren eftersom många nya utvecklare och projekt hoppar skepp och byter till Polygon Network.


 1. Möjligheter till globalt partnerskap

På grund av dess effektivitet och användbarhet kan vi förvänta oss att Polygon kommer att genomföra många globala partnerskap framöver. Detta kommer med stor sannolikhet att inträffa eftersom Polygons erbjuder en mycket högre nivå av flexibilitet och skalbarhet jämfört med att bara använda Ethereum.

Ett av de största partnerskapen som är värda att nämna här är Zipmex. Detta beror på att Zipmex NFT-plattformen i Thailand kommer att byggas på Polygon Matic Network, och fler sådana partnerskap kommer sannolikt också att komma i framtiden.


 1. Stort ekosystem

Det finns för närvarande över 700 dApps utvecklade för Polygon Networks, som inkluderar några av de mest populära DeFi-projekten med över 470 000 användare i några av dem. Du har projekt som Solrosbönder, QuickSwap, Crazy Defense Heroes, KyberSwap, Pegaxy, ApeSwap och andra. Dessutom har det utvecklats många Polygon-spel också.


 1. Extremt skalbar

Polygon-nätverket kan för närvarande uppnå en hastighet på 7 200 transaktioner per sekund (TPS), vilket gör det till ett extremt skalbart nätverk – som en jämförelsepunkt resulterar ethereum i 15 TPS, vilket innebär att Polygon erbjuder 47 900% mer TPS, vilket gör det mycket mer skalbart. Denna utveckling kommer att påverka myntpriserna, särskilt inom Matic Network.


Prisprognos för Polygon Matic 2022

Det kan vara svårt att exakt sätta fingret på hur långt kryptovalutor kan öka i värde under det följande året. Vi kan dock ta analytiska data och analysera dess historiska värde som ett sätt att utvärdera den potentiella tillväxten av denna token.

Som sagt, Polygon-krypton kommer sannolikt att växa. Många analyser där ute förutspår att MATIC-token kan ha en genomsnittlig kostnad på 2,5 USD i slutet av februari 2022.

När det gäller hela 2022, som sträcker sig från februari till december 2022, här är en sammanfattning av populära kryptoförutsägelsekällor:

 • Longforecast.com förutspår att MATIC:s pris kommer att ligga från 1,15 USD i slutet av februari 2022, med ett uppskattat värde på 0,92 USD i slutet av december 2022.
 • Digitalcoinprice.com förutspår att under hela 2022, i februari, kommer genomsnittspriset på MATIC att ligga på 2,17 USD, medan det i december 2022 kommer att nå 2,39 USD.
 • Tradingbeasts.com gjort förutsägelser om att MATIC:s värde under hela 2022 i genomsnitt kommer att ligga på 1,54 USD i mars 2022, medan det i december 2022 kan nå 1,67 USD.
 • Walletinvestor.com gjort förutsägelser om att under hela mars 2022 kommer genomsnittspriset på MATIC att ligga på 1,57 USD, medan det i december kommer att minska till 1,22 USD.
 • Aliens.com förutspår att MATIC: s genomsnittliga kurs beräknas ligga runt 2,67 USD, med det maximala värdet på 2,89 USD per mynt, medan det lägsta beräknas vara 2,37 USD under hela året.

Dessa analyser varierar dock något från ett analysföretag till ett annat. I vilket fall som helst, i slutet av 2022, har Matic Polygon potential att nå US $ 3 baserat på aktuella data, men på grund av kryptovalutornas volatilitet kan detta värde gå mycket högre om optimala förhållanden inträffar.


Var och hur man köper man Kryptovaluta Polygon Matic Token?

För att du ska kunna köpa Polygon (MATIC) måste du använda en kryptovalutabörs som underlättar denna process för dig.

Om du vill slutföra det snabbt och effektivt rekommenderas att du förbereder dina personliga dokument för verifiering och en säker internetanslutning. Du behöver också ett telefonnummer som ett sätt att aktivera tvåfaktorautentisering så att du kan få bästa möjliga säkerhet och giltiga metoder genom vilka du kan sätta in pengar på börsen, inklusive ett bankkonto, kreditkort, betalkort eller andra.

Steg 1: Välj en kryptovalutabörs eller mäklare

Det finns många kryptovalutabörser såväl som mäklare som är tillgängliga för att erbjuda dig specifika funktioner samt insättningsalternativ genom vilka du kan köpa Polygon (MATIC) för första gången.

Men om du tvekar vilken av dem du ska börja med, rekommenderar vi att du använder Binance eftersom det är en av de snabbaste och säkraste börserna för handlare. För att komma igång är allt du verkligen behöver göra att besöka den officiella webbplatsen.

Steg 2: Processen för att skapa konto

När du klickar på knappen “Kom igång” kommer du att kunna börja skapa kontot. Först kommer du att uppmanas att ange allmän information, allt från det land du befinner dig i din e-postadress, lösenord och eventuellt en hänvisningskod. Slutför detta steg genom att klicka på “Skapa mitt konto.”

Steg 3: Slutför KYC-proceduren (Know-your-customer)

När du först har skapat ditt konto, innan du kan börja köpa och sälja kryptovalutor, måste du slutföra verifieringsprocessen för kundkännedom (KYC). För att slutföra denna process måste du ladda upp ditt ID, pass och elräkning som fyller rollen som bevis på din adress.

Steg 4: Finansiera ditt konto

Innan du faktiskt kan köpa Polygon (MATIC) måste du finansiera ditt konto. Du har flera alternativ här, inklusive banköverföringar och kryptovalutainsättningar.

Insättningstiden beror på vilken insättningsmetod som valts. Bankinsättningar tar mellan 1 och 3 arbetsdagar, medan de andra metoderna är nästan omedelbara. De fiatvalutor som stöds är Singapore Dollar (SDG), United States Dollar (USD), Australian Dollar (AUD), Thai Baht (TBH) och Indonesia Rupiah (IDR).

Steg 5: Köp Polygon (MATIC)

När du väl har verifierat din identitet på plattformen och har satt in pengar på ditt konto kan du äntligen besöka köp- och säljavsnittet på sidan. Genom att klicka på kategorin “Köp” kommer du att kunna välja vilken kryptovalutatillgång du är intresserad av att köpa. Här måste du välja Polygon (MATIC).

När du klickar på knappen “Köp” kommer du att kunna se ditt Polygon (MATIC) saldo uppdaterat på det konto du använder. Det är allt du behöver veta om att enkelt köpa Polygon (MATIC). Observera att eftersom MATIC är en ERC-20-token kan den lagras i en Matic-plånbok, som stöder Ethereum-tokens.


Polygons plan 2022

Den 19 augusti 2021 tillkännagav Polygon Network skapandet av en decentraliserad autonom organisation (DAO), ett system som syftar till att bilda kommittéer och främja diskussion mellan projekt som Sushi, Aave, QuickSwap och mer som ett sätt att föra DeFi till nästa miljon användare, och detta är sannolikt vad vi kommer att se under 2022.

När det gäller de senaste Matic News tillkännagav Ernst &Young (EY) och Polygon den 14 september 2021 ett gemensamt projekt för att utveckla och implementera skalnings- och företagslösningar för Ethereums ekosystem.

Den 29 december 2021 avslöjade Polygon att två vita hackare avslöjade en kritisk nätverkssårbarhet som fixades den 3 december.

När polygon hackades stal den skadliga hackaren 801 601 MATIC innan nätverksuppgraderingen trädde i kraft. 3,46 miljoner DOLLAR betalades som en belöning till hackarna som hjälpte till att upptäcka felet.

Sedan den 20 oktober 2021 tillkännagav Bitwise Asset Management lanseringen av sin Bitwise Polygon Fund, en fond som kommer att fungera som ett professionellt förvaltat investeringsmedel för att ge rika Bitwise-kunder tillgång till MATIC-tokens.

I framtiden har Polygon potential att integreras med många fler projekt såväl som decentraliserade applikationer (dApps) som ett sätt att lösa deras skalbarhetsproblem.

Den 10 januari avslöjade Polygon Plonky2, som de kallade en viktig milstolpe för kryptografi utan kunskap. Det är i huvudsak en rekursiv SNARK, som är ett kryptografiskt bevis på att en användare har viss specifik information utan att faktiskt avslöja vad den informationen är, vilket är x100 snabbare än befintliga alternativ och inbyggt kompatibelt med Ethereum.

Vi kommer sannolikt att se mycket mer utveckling inom Polygon Network under 2022, och Polygon-priset kommer att påverkas positivt som ett resultat.


Slutsats

Polygon (MATIC) har stor potential för tillväxt under hela 2022 och långt bortom den punkten. Det har ett extremt aktivt ekosystem med en ständigt växande lista med över 700 dApps utvecklade för det.

Dessutom används det som ett skalningssystem för Ethereum blockchain som gör transaktioner mycket snabbare och billigare, och så länge Ethereum kräver denna lösning kommer den att samexistera med Ethereum och växa tillsammans med kryptovalutamarknaden.

Med de globala partnerskap som kan uppstå inom en snar framtid kan vi förvänta oss att MATIC-token kommer att öka i värde, och genom Zipmex är det en token som alla investerare enkelt kan investera i.

Få välkomstbonus när du öppnar konto hos Binance här

Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.