Kryptodata

 • Market Cap: $2,729,657,140,970.49
 • 24h Vol: $92,941,729,584.89
 • BTC Dominance: 49.68%

Pancakeswap Recension [Ultimata guiden 2022]

PancakeSwap För- och nackdelar

Fördelar
 • Lägre handelsavgifter jämfört med andra börser
 • PancakeSwap-användare kan tjäna en mängd olika icke-fungibla tokens (NFT)
 • Avkastningen varierar från 23,52% till 378%, vilket är högre än avkastningen på andra börser
 • PancakeSwap ger lotteriinträde, med priset på 50% av lotteripoolen
 • Användare belönas mycket för att bidra till börsens likviditet
 • Flera BEP20-tokens kan bytas ut på PancakeSwap
 • Förmågan att utveckla dina egna projekt i BSC-samhället
Nackdelar
 • Ej lämplig för nybörjare
 • Ingen inbyggd plånbok och komplicerad BSC-process
 • Komplicerad insatsprocess

PancakeSwap är en av de mest populära decentraliserade börserna (DEX) på Binance Smart Chain som använder en automatiserad market maker-mekanism för att underlätta säkra BEP-20-tokenbyten.

PancakeSwap debuterade 2020 som en billigare och snabbare automatiserad marknadsgarant (AMM) än Uniswap. Medan PancakeSwap Exchange har sitt ursprung som en gaffel av Uniswap på Binance Smart Chain, har det vuxit till att bli en betydligt mer populär plattform än Uniswap.

PancakeSwaps dagliga transaktionsvolym har toppat 100 miljoner dollar, vilket gör den till en av de mest populära DApps någonsin. Dessutom har det på mindre än ett år också förmörkat Binances egen Binance DEX och blivit den mest populära DEX på Binance Smart Chain (BSC). Så vad gör PancakeSwap Exchange så unikt och står för dess extraordinära framgång?

Läs vidare för vår PancakeSwap-recension för att lära dig allt du behöver veta om PancakeSwap Exchange, inklusive dess viktigaste funktioner, avgifter, fördelar och nackdelar, säkerhet och Pancakeswap-token.

Låt oss hoppa rätt in!

Vad är PancakeSwap

PancakeSwap är en decentraliserad börs (DEX) på Binance Smart Chain (BSC) som använder en automatiserad market maker-mekanism för att göra tokenbyten möjliga. Den släpptes i september 2020 av en grupp anonyma utvecklare. PancakeSwap är också en tillståndslös DEX, vilket gör att vem som helst kan lista sina tokens på börsen så länge de bygger en likviditetspool för token.

PancakeSwap hemsida

PancakeSwap ger sina användare ett brett utbud av funktioner som tokenswappar, likviditetsförsörjning och jordbruk, evig handel, insats, lotteri, NFT-marknadsplats, startplatta etc.

Det är en av få DEX som ger användarna tillgång till en rad finansiella produkter i ett enda gränssnitt och erbjuder en väl avrundad DeFi-upplevelse, som vanligtvis ses i centraliserade börser som arbetar med stora operativa team och finansiering.

Enligt DeFi Tracking Platform Defi Llama är PancakeSwap nu den största DEX- och DeFi-applikationen (av TVL) i BSC-nätverket, med uppskattningsvis 3,05 miljarder dollar i tillgångar lagrade på plattformen. PancakeSwap har sin egen styrningstoken, ‘CAKE’, som gör det möjligt för sina användare att rösta på förslag och ofta ges till likviditetsleverantörer och intressenter som en belöning.

CAKE-token

CAKE är PancakeSwaps inhemska styrningstoken, liksom dess belöningar och verktygstoken. CAKE-innehavare kan rösta om styrningsbeslut, få rabatter på handelsavgifter för eviga terminer, få tillgång till IFOs, köpa lotter etc.

CAKE: s nuvarande totala utbud är 315,268,578, med ett maximalt utbud på 750,000,000. CAKE har för närvarande ett marknadsvärde på 481.8 miljoner dollar och en utsläppsgrad på 13.75 CAKE / block.

PancakeSwap viktiga funktioner

PancakeSwap erbjuder följande nyckelfunktioner till sina användare:

 • CAKE, PancakeSwaps inhemska token, är en BEP20-token byggd på BSC.
 • Snabbare transaktioner och lägre avgifter än andra Ethereum-baserade Decentraliserade finansplattformar (DeFi).
 • Det är en automatiserad market maker, liknande ERC20-baserade plattformar som SushiSwap och Uniswap.
 • Det gör det möjligt för användare att handla digitala tillgångar mot en mängd olika likviditetspooler samtidigt som de samlar in avkastning.
 • Det gör det möjligt för användare att låna ut sina digitala tillgångar till likviditetspooler i utbyte mot likviditetstoken, som de kan satsa för att få ännu fler digitala tillgångar.
 • Det låter användare handla andra BEP20-tokens förutom att använda kryptovalutor för att lägga till likviditet i utbytespooler, vilket gör det möjligt för dem att tjäna extra tokens.
 • Med CAKE kan användare tjäna fler tokens eller andra tokens baserade på BSC, som DODO, UST eller LUNA, genom att använda den inbyggda token i SYRUP likviditetspooler.
 • “Känn din klient” (KYC) och /eller anti-penningtvätt (AML) krävs inte.
 • CertiK har granskat och verifierat PancakeSwap för att säkerställa dess legitimitet och säkerhet.
 • Den har en belöning på 40 CAKE per block; emellertid bränns 15 CAKE, vilket gör det effektiva värdet betydligt lägre.

Binance-bron

För att handla ERC-20-tokens på PancakeSwap måste du först slå in dem på Binance Bridge och konvertera dem till BEP-20-tillgångar. På Binance Bridge ansluter du din digitala plånbok. Transaktionen måste sedan verifieras på Ethereum-nätverket för vissa Ether som kallas gasavgifter.

Även om de höga Ethereum-gasavgifterna kan göra detta dyrt, när du har förpackat och överbryggat dina kryptotillgångar till BSC, kommer PancakeSwaps låga avgifter att spara dig många handelskostnader. När du har avslutat dina transaktioner på PancakeSwap använder du bara Binance Bridge för att överföra dina BEP-20-tillgångar tillbaka till ERC-20. Som ett resultat kan du använda BSC för att köpa tokens som ApeCoin med denna bro.

PancakeSwap Exchange: Produkter och tjänster

PancakeSwap har hållit fast vid statusen som “största DEX på BSC-kedjan” så länge på grund av sin kapacitet att erbjuda ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster via ett enda gränssnitt. Det mesta av detta är genomförbart på grund av det hårda arbetet i utvecklingsteamet bakom kulisserna. PancakeSwap har utökat sina tjänster från grundläggande tokenswappar till en derivatmarknad på kedjan på mindre än två år.

Följande är en lista över dess nuvarande tjänster:

 • Spothandel
 • Evig terminshandel
 • Avkastning Jordbruk
 • IFO – Initialt gårdserbjudande
 • Förutsägelse Marknad
 • Lotteri
 • Sirap Pooler (Insats)
 • NFT:er

PancakeSwap Spot Trading

Spothandel på PancakeSwap utförs genom att byta tillgångar i en likviditetspool via en automatiserad marknadsgarant (AMM). AMM-swappar görs ofta live, med priset definierat av förhållandet mellan tillgångar i poolen; användarna har inget avgörande inflytande över det pris till vilket de köper eller säljer tillgångar.

PancakeSwap Spothandel

PancakeSwap erbjuder en lösning på detta problem genom att tillåta användare att förinställa beställningar med hjälp av gränsorderfunktionen i dess gränssnitt. Till skillnad från centraliserade börser innebär detta inte att man matchar en order mot en annan. När det förinställda prismålet är uppfyllt utför AMM i stället en swap på sin likviditetspool.

Kom dock ihåg att PancakeSwap inte accepterar gränsorder för tokens med en avgift/skatt på “överföring” av tokens. Öppna gränsorder förblir öppna för alltid om de inte utförs eller avbryts av användare. Snart planeras en anpassningsbar utgångsdatumsfunktionalitet.

Eftersom PancakeSwap är baserat på BSC-nätverket är transaktionshastigheterna dessutom betydligt snabbare och billigare än på Ethereum. När du slutför byten på PancakeSwap, se till att använda V2-swappen, eftersom den tidigare versionen (V1) är mer benägen att glida, vilket resulterar i ekonomisk förlust.

PancakeSwap avkastning

Användare kan odla belöningar i form av CAKE-tokens genom att tillhandahålla likviditet till PancakeSwaps likviditetspooler. PancakeSwap har flera avkastningsgårdar, som kräver att du satsar två tokens för att få lp-tokens som är associerade med den specifika gården. Varje gård på PancakeSwap har sin egen avkastningsgrad och multiplikator, så innan du levererar likviditet, se till att veta vilken gård du vill dra nytta av. Till exempel har CAKE-BNB-gården en multiplikator på 40x, vilket innebär att den tjänar 40 CAKE för varje producerat block.

PancakeSwap Syrup pools (insats)

Sirapspooler låter användare satsa CAKE och få belöningar i form av CAKE eller andra tokens. CAKE Syrup Pool, till exempel, tillåter användare att välja mellan flexibel och låst insats. Det låsta insatsalternativet erbjuder en hög APY men kräver att användare låser sina tokens under en förutbestämd period. Det flexibla insatsalternativet ger en lägre APY men låter användare ta ut sina tokens när som helst.

PancakeSwap prediction market

PancakeSwaps förutsägelsemarknad låter användare tjäna tokens genom att korrekt förutsäga prisrörelsen för BNB-USD- eller CAKE-USD-par. Användare kan satsa på om priset på BNB eller CAKE kommer att stiga eller falla under de kommande fem minuterna.

Resultaten kommer att beräknas och belöningar kommer att fördelas baserat på stängningskursen i slutet av omgången.

PancakeSwap Lotteri

Användare kan köpa lotter till PancakeSwap Lottery, och varje biljett har en unik 6-siffrig kombination. En slumpmässig sexsiffrig kombination genereras i slutet av varje lotterisession, som varar mellan 12 – 36 timmar.

Användare måste ha biljetter som matchar den vinnande kombinationen från vänster till höger för att vinna. Ju närmare ditt nummer är den vinnande kombinationen, desto högre är din utbetalning.

PancakeSwaps eviga terminshandel

PancakeSwap har samarbetat med ApolloX Finance för att göra det möjligt för kunder att handla eviga terminskontrakt med hjälp av dess gränssnitt. Handelsinfrastrukturen är byggd med off-chain orderboksmatchning och avveckling i kedjan, vilket möjliggör kritiska handelsfunktioner som olika ordertyper (såsom gränsorder, stopporder och order efter endast) samtidigt som integriteten och säkerheten för en DEX bevaras. Det vill säga det kräver inte KYC eller använder mellanhänder när du engagerar dig i smarta kontrakt.

PancakeSwap Initiala gårdserbjudanden (IFO)

Initial Farm Offering, eller IFO, är ett nytt Initial Coin Offering (ICO) -koncept som introducerades av PancakeSwap. Användare måste skapa en “profil” på PancakeSwap för att delta i en IFO. Användare kan sedan begå CAKE-tokens till IFO-poolen för att köpa token. Antalet iCAKE som en användare äger avgör hur mycket CAKE en användare kan åta sig. iCAKE är ett numeriskt mått som används för att beräkna mängden CAKE som satsas i den tidsbegränsade CAKE-insatspoolen samt den totala insatstiden för din nuvarande tidsbegränsade insatsposition.

PancakeSwaps NFT och NFT-marknadsplats

PancakeSwap ligger före konkurrenterna genom att lansera sina egna NFT-samlingar och låta användare skapa personliga profiler på börsen genom att länka dem till en NFT. PancakeSwap har också sin egen NFT-marknadsplats för handel med vitlistade NFT-samlingar.

NFT kan vinnas genom laghandelsspel, där handlare tävlar om vem som har den största handelsvolymen under en period, eller via PancakeSwap airdrop-evenemang.

PancakeSwap Yields och insatser

PancakeSwap Likviditetspooler finansieras med användarnas insättningar, och i utbyte mot deras bidrag får användare LIQUIDITY Provider (LP) tokens, även kända som FLIP-tokens. Dessa LP-tokens kan användas för att återkräva sin andel och en procentandel av handelsavgifterna.

PancakeSwap tillåter också användare att odla CAKE- och SYRUP-tokens. Användare kan sätta in sina LP-tokens på gården för att bli belönade med CAKE. CAKE-tokens kan sedan satsas för att få SYRUP, som har extra nytta som en styrningstoken och kan användas som biljetter i olika lotterier.

CAKE-innehavare får en fast mängd CAKE för varje byggt block, och användare kan satsa dem för att tjäna incitament. CAKE distribueras som BEP20-tokens till dem som erbjuder likviditet till nätverket, och användare kan tjäna 170 procent APY genom att satsa CAKE i poolen. Användare behöver en Metamask-plånbok eller en Binance Chain-plånbok med både CAKE och (Binance Coin eller BNB) för att betala för gas på börsen för att satsa CAKE.

Användare kan börja satsa genom att följa dessa steg:

 • Gå till PancakeSwap-webbplatsen under “Ekonomi” och klicka på “Anslut” -knappen i det övre högra hörnet på hemsidan.
 • Användare kan välja “Anslut” eller “Binance Chain-plånbok”, vilket öppnar plånboken.
 • Användaren kan välja “Pooler” från menyn till vänster för att se en lista över aktiva pooler som är redo att acceptera en insats, till exempel CAKE Pool.
 • Efter att ha identifierat poolen kan användaren klicka på “Godkänn CAKE”, som kommer åt användarens plånbok.
 • Användaren kan sedan klicka på “Bekräfta” och vänta på att transaktionen ska bekräftas på blockchain, vilket tar cirka 3 sekunder.
 • Poolens format har ändrats och användaren kan nu välja alternativet “+” på CAKE-poolen. Användare kan nu ange det belopp de vill satsa och klicka på “Bekräfta”.
 • Användarens plånbok visas, så att de kan verifiera transaktionsinformationen innan de klickar på “Bekräfta”, vilket tar några sekunder att godkänna på blockkedjan.
 • När det är klart kommer användarens insats och CAKE-saldo att uppdateras. Härifrån kan användaren “Skörda” för att göra anspråk på sina CAKE-belöningar eller “Compound” för att återinvestera dem genom att välja motsvarande alternativ som erbjuds.

PancakeSwap-avgifter

En av de främsta anledningarna till att användare kan frestas till PancakeSwap är dess lägre avgifter jämfört med andra DEX. Du kommer att debiteras en handelsavgift på 0,25% för att byta en token på PancakeSwap. Överraskande nog återbetalas en stor del av handelsavgifterna till likviditetsleverantörer, vilket uppmuntrar dem att erbjuda likviditet till plattformen.

Transaktionsavgiften på 0.25% fördelas enligt följande:

Skickas till PancakeSwap Treasury – 0.03%

CAKE återköp och bränning – 0.05%

Återgå till likviditetspooler som ett incitament för likviditetsleverantörer – 0.17%

Kom också ihåg att vissa tokens kan ha en “skatt” på överföringar eller försäljning av token, utöver de avgifter som nämns ovan.

Eviga terminsmarknadsavgifter

PancakeSwaps eviga terminsmarknad använder en orderbok utanför kedjan och en avvecklingsmetod på kedjan, vilket innebär att användare måste betala “maker” och “taker” -avgifter. Handelsavgifter är 0,02% av det nominella beloppet för tillverkare och 0,07% för tagare. CAKE kommer att vara standardbetalningsmetoden för avgifter, följt av APX (ApolloXs token) och USDT. Användare som betalar sina handelsavgifter i CAKE kommer att få en minskning med 5%, vilket motsvarar 0.019% för tillverkare och 0.0665% för tagare.

PancakeSwap insättningar och uttag

PancakeSwap-plattformen accepterar uteslutande insättningar och uttag från användare som vill använda PancakeSwaps eviga terminshandelsprodukt. Genom att sätta in pengar ger du protokollet tillstånd att använda dina medel som säkerhet för alla marginaltransaktioner du gör. Denna säkerhet kommer att likvideras om du inte återbetalar eller stänger positioner före vissa kritiska prisnivåer.

För närvarande accepteras insättningar endast i USDT, BUSD, APX eller CAKE. För att ta ut insatta medel, stäng alla öppna affärer och klicka på uttagsalternativet under fliken Tillgångar.

PancakeSwap-stödda plånböcker

Användare av PancakeSwap har en mängd olika plånboksalternativ att välja mellan, inklusive MetaMask, MathWallet, WalletConnect, TokenPocket och Trust Wallet. MetaMask är en ERC-20 plånbok som också kan konfigureras för att hålla BEP-20-tillgångar.

Du kan också välja mellan flera andra plånböcker på kryptomarknaden som du kan ansluta till PancakeSwap.

PancakeSwap-säkerhet

PancakeSwap är ett projekt med öppen källkod som har genomgått många säkerhetsbedömningar av Certik, Peckshield och SlowMist. Den officiella dokumentationen listar totalt 9 säkerhetsrevisioner.

PancakeSwap följer också standardpraxis inom säkerhet genom att använda flera signaturer för alla kontrakt och ställa in ett tidslåsalternativ för dem. För maximal transparens är dessutom majoriteten av PancakeSwaps kod offentligt tillgänglig, och alla deras kontrakt kontrolleras på BscScan.

Mobilappar


PancakeSwap har ingen egen mobilapp. Istället kan du komma åt PancakeSwap-ekosystemet på mobilen genom att ladda ner flera Android- eller iOS-applikationer. Appar som stöds inkluderar WalletConnect, Trust Wallet och Ledger Nano.

PancakeSwap kundtjänst

PancakeSwap tillhandahåller inte officiellt kundsupport för dig att komma i kontakt med. Användare kan komma åt felsökningssidan på PancakeSwap-webbplatsen, som täcker typiska problem som “prispåverkan är för stor” eller “PancakeSwap-routern har gått ut”, samt lösningar och en förklaring till varför de inträffade.

Även om det inte finns någon officiell kundtjänst kan användare söka hjälp från samhället genom de olika chattrummen på Telegram och Discord. Vi tyckte att PancakeSwaps Telegram var mer underhållande och lyhörd än dess Discord Channel. Var dock medveten om att du kommer att bombarderas med “supportlinjer” och “kundtjänst” bedragare som påstår sig kunna hjälpa dig med ditt problem. DELTA INTE I DESSA CHATTAR. Det bästa du kan göra är att ändra dina sekretessinställningar till mer gynnsamma för att blockera dessa samtal från att komma igenom.

ApolloX erbjuder ett “supportbiljettsystem” för PancakeSwaps eviga terminsmarknadsanvändare för att säkerställa att de alltid får snabb support.

Vanliga frågor

1. Är PancakeSwap Legit

Ja, PancakeSwap har genomgått en granskning av CertiK, vilket visar att det är en pålitlig börs. Dina pengar riskerar inte att bli stulna av hackare om ett intrång inträffar eftersom börsen inte innehåller någon av dina tillgångar.

2. Vilka kryptovalutor kan jag handla

PancakeSwap låter dig byta ett brett utbud av kryptovalutor, inklusive Elongate, Kabosu, USDT, Doge/Dogecoin, Ethereum, Zilliqa och Zeppelin Dao, samt ädelstenar som Safemoon. Så länge kryptovalutan existerar som en Binance Smart Chain-token är den tillgänglig på PancakeSwap.

3. Vad är glidningstolerans på PancakeSwap Exchange

Skillnaden mellan det förväntade priset på en handel (vad du ser) och det pris till vilket affären utförs (vad du får) kallas glidningstolerans. Detta beror på att handeln inte är omedelbar och en tillgångs pris kan variera under behandlingen av en transaktion. När du anger glidningstoleransen kommer din transaktion att misslyckas om glidningen överstiger det belopp du angav, vilket skyddar dig från att få mindre för ditt byte än du önskade.

4. Är PancakeSwap bättre än Uniswap

Det här är en svår fråga att svara på. PancakeSwap och Uniswap är båda utmärkta kryptobörser, men de fungerar på olika nätverk. PancakeSwap är det perfekta alternativet för BEP-20-tokenägare som vill fortsätta använda Binance Smart Chain. Medan Uniswap är det bästa alternativet om du vill hålla din aktivitet begränsad till Ethereum blockchain.

PancakeSwap Review: Slutsats

PancakeSwap är en väldesignad DEX som erbjuder flera sätt att tjäna pengar genom tokens, farms och pools. Det är en säker och pålitlig börs, granskad av CertiK och gör det möjligt för användare att dra nytta av den turbulenta kryptovalutamarknaden. Även om ingen kundservice erbjuds på PancakeSwap-webbplatsen finns det flera sociala medieplattformar där användare kan komma i kontakt med teamet eller communityn.

Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.