Kryptodata

  • Market Cap: $2,382,975,116,415.64
  • 24h Vol: $56,673,194,955.40
  • BTC Dominance: 51.52%

Domän och hemsidan är till salu. Mejla kontakt@kryptodata.se vid intresse.

Hur du skickar Bitcoin

Bitcoin är ett P2P digitalt kassasystem som inte kräver någon mellanhand. Detta gör det möjligt för användare att handla och skicka Bitcoin direkt över landsgränserna med några minuters transaktionstid. Vare sig det är en vardag, helgdag, dag eller kväll. Bitcoins nätverk är alltid öppet. I den här artikeln ska vi gå igenom vad som krävs för Bitcoin transaktioner.Bitcoin plånböcker

För att skicka Bitcoin behöver du en Bitcoin plånbok, som är ett verktyg för att interagera med Bitcoins nätverk. Dessa plånböcker används för att generera den information som krävs för att skicka och ta emot kryptovalutor via transaktioner på blockkedjan. Läs mer om vad en Bitcoin plånbok är här.

De vanligaste typerna av Bitcoin plånböcker är mjukvara och hårdvara. Mjukvara innebär att du har dina Bitcoin på en kryptoplattform som Binance eller Coinbase. Hårdvara innebär att du har dina Bitcoin på en USB sticka från t.ex Trezor eller Ledger. Beroende på om en Bitcoin plånbok är ansluten till internet eller inte kategoriseras den vidare som antingen en “varm” eller “kall” plånbok.


Hur man skickar Bitcoin från Binance

Det finns två sätt att skicka Bitcoin på Binance. Antingen via deras peer-to-peer (P2P) nätverk eller via Binance plånbok.

Att skicka Bitcoin eller andra kryptovalutor via P2P är avgiftsfritt på Binance. Köpare och säljare handlar direkt med varandra utan mellanhänder, på ett säkert och privat sätt. Ingen personlig information behövs för att göra en P2P transaktion med andra köpare/säljare. Istället används den email adress som används för att registrera dig med Binance eller via QR kod.

Email adress exempel:
När du har öppnat din P2P plånbok väljer du “Transfer between accounts” och “Send”. Ange sedan email adressen som är associerad med mottagarens Binance konto. Välj kryptovaluta och belopp du vill skicka, ange verifieringskoden och du är klar.

QR kod exempel:
Efter samma första steg, välj “Receive”. Spara sedan och dela din QR kod med avsändaren för att få pengarna inom några sekunder.

Om du vill ta ut Bitcoin från Binance till en annan plånbok kan du göra det genom att välja “Wallet” och “Withdraw”. Välj den kryptovaluta du vill ta ut, klistra in den adress du vill ta tillbaka till och välj rätt nätverk. Se till att det valda nätverket är samma som nätverket för den plattform du tar ut pengar till. Om du inte gör detta kommer kapitalet förloras. Du kan t.ex inte skicka Ethereum till en Bitcoin plånbok. Du måste skicka Ethereum till en Ethereum plånbok eller Bitcoin till en Bitcoin plånbok!


Hur man skickar Bitcoin från Coinbase

Det finns två typer av sätt du kan skicka Bitcoin på Coinbase. Dessa alternativ är transaktioner på kedjan och utanför kedjan.

Transaktioner utanför kedjan (off-chain) kan användas när du skickar till en kryptoadress som tillhör en annan Coinbase användare som har valt ”Instant Send”. Dessa transaktioner sker omedelbart och är avgiftsfria.

Transaktioner på kedjan (on-chain) sker på blockkedjan och kommer att medföra transaktionsavgifter.

För att skicka, klicka på “Pay”, välj “Send” och ange det belopp du vill skicka. Ange sedan mottagarens adress, telefonnummer eller email adress.
Välj “Continue”, sen “Preview” och välj slutligen mellan “Send on Coinbase” och “Send on the Blockchain”. Den första är utanför kedjan medan den andra är på kedjan.

För att ta emot kan du helt enkelt dela din plånbokadress eller låta avsändaren skanna din QR kod.


Hur man skickar Bitcoin till någon

För att skicka Bitcoin till dig själv eller någon annan måste du ha mottagarens plånbokadress. Denna anger du som destinationsadress för överföringen. Du kan alltså ha flera olika Bitcoin plånböcker och adresser. Detta genom att du till exempel har ett konto på både Binance och Coinbase.

Om du har en MetaMask (läs mer här) kommer du ha en privat och offentlig nyckel. Den privata nyckeln ska du aldrig dela med någon för då kan de logga in på ditt konto och ta ditt kapital. Den offentliga nyckeln är adressen för att skicka transaktioner.

När man skickar Bitcoin (och andra kryptovalutor) har man ofta alternativet att skanna en QR kod, vilket förenklar processen och minskar risken att man skriver in fel adress. Skriver du in fel adress försvinner nämligen pengarna så det är extremt viktigt att rätt adress skrivs in när man gör en transaktion. Det är även viktigt att man skickar över rätt nätverk. Du kan till exempel INTE skicka Bitcoin till en Ethereum adress, då försvinner kapitalet. Om du ska skicka Bitcoin, måste mottagarens adress vara en Bitcoin adress!

Vissa plånboksleverantörer tillåter till och med användare att ange en email adress som är kopplad till mottagarens plånbokadress.

Om en QR kod eller email inte stöds måste du noggrant kontrollera mottagarens adress för att säkerställa att informationen är korrekt, precis som om du skickar till någon annans bankkonto på din bank.


Hur man skickar Bitcoin till en hårdvaruplånbok

När du vill skicka Bitcoin från en hårdvaruplånbok (t.ex Ledger Nano S), kommer man vanligtvis att behöva använda en stationär applikation som gör att de kan ansluta till hårdvaruenheten.

En sak du behöver tänka på är att det ibland kan kosta en transaktionsavgift. Ju lägre transaktionsavgift, desto längre tid tar det för Bitcoin transaktionen att bekräftas på Bitcoins blockkedja.


Hur lång tid tar det att skicka Bitcoin?

I genomsnitt tar transaktioner på Bitcoins nätverk cirka 10 minuter. Detta kan dock påverkas av andra faktorer som den totala nätverksaktiviteten, hashrate och transaktionsavgifter. Ju fler som använder nätverket och ju mer överbelastat det är kommer det finnas en eftersläpning av transaktioner i mempoolen. Detta skulle resultera i att användare betalar mer i transaktionsavgifter för att få transaktioner att gå igenom snabbare.

Bitcoin nätverket har dock en skalningslösning som heter ”Lightning Network”, vars syfte är att skapa snabbare transaktioner med lägre avgifter.


Vad är en Mempool?

En mempool är ett register över alla Bitcoin transaktioner som ännu inte har validerats av en miner och lagts till i nästa block på blockkedjan. En mempool lagras tillfälligt på varje enskild nod i nätverket, och fungerar metaforiskt som ett slags buffertzon eller väntrum för väntande Bitcoin transaktioner.

Mempool transaktioner rensas regelbundet varje gång ett nytt block läggs till i blockkedjan och pågående transaktioner som ligger väntandes kommer att bearbetas först när de uppfyller minimitransaktionsavgiftsgränsen.

Transaktioner med lägre prioritet (låg avgift) kommer ofta att behöva vänta mer än ett block tills de behandlas och bekräftas.

Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.