Kryptodata

 • Market Cap: $2,440,751,040,316.47
 • 24h Vol: $110,324,874,660.05
 • BTC Dominance: 52.40%

Domän och hemsidan är till salu. Mejla kontakt@kryptodata.se vid intresse.

YouHodler Recension: Kryptolån och räntekonton

youhodler kryptolån

YouHodler är en kryptovalutabörs och långivare som betalar bra räntor på kryptoinsättningar. Tjänsten är inte tillgänglig i USA, och YouHodler kan vara mer transparent om dess risker, priser och avgifter. Kunder kan använda krypto som säkerhet på kortfristiga lån och använda lånade medel för avancerad handel. Läs vår YouHodler-recension för att ta reda på om du kan dra nytta av det.


Fullständig YouHodler-recension

Denna kryptovaluta långivare passar bra för: Icke-amerikanska kunder som vill tjäna ränta på kryptovalutor.

Fördelar

 • Tjäna ränta på din krypto
 • Låna mot din krypto
 • Avancerade handelsverktyg
 • Strikta KYC-processer (“känn din kund”) och AML (“anti money laundering”)
 • Bra kundservice

Nackdelar

 • Inte tillgängligt i USA
 • Minsta investeringskrav
 • Brist på  transparens
 • Höga APR på lån

De bästa förmånerna

Tjäna ränta på din krypto

Om du håller kryptovaluta på lång sikt är det vettigt att leta efter sätt att tjäna ränta på dina tillgångar. YouHodler spelar cirka 5% ränta på alt-mynt och cirka 12% på stablecoins, beroende på valuta. Ränteföreningar varje vecka och betalas i samma valuta – du kan inte sätta in Bitcoin och tjäna ränta i dollar. Du kan ta ut dina pengar när som helst.

Dessa priser jämförs bra med andra kryptolångivare på marknaden, men det är viktigt att shoppa runt och väga upp dina alternativ. Till exempel kan du tjäna pengar på vissa kryptovalutor genom att satsa dem (binda dem för att i princip göra nätverket mer stabilt) eller tillhandahålla likviditet (begå dina mynt på en handelsplattform för att göra handeln mer flytande). Varje alternativ har sina fördelar och nackdelar.

Låna mot din krypto

Om du har kryptovaluta och behöver kontanter låter YouHodler dig använda din krypto som säkerhet. Det erbjuder höga belåningsgrader (LTV). Belåningsgrad är den andel säkerheter som finns att låna. (Till exempel, om någon hade kryptovaluta till ett värde av 1 000 dollar och belåningsgraden var 90 %, skulle de kunna låna 900 dollar.)

Eftersom detta är ett säkrat lån finns det inget behov av en kreditkontroll, och det godkänns vanligtvis direkt. Tänk dock noga innan du tar något lån — du sparar på ränta om du väntar tills du kan betala kostnaderna i förskott.

Avancerade handelsverktyg

YouHodler låter kunder köpa krypto med hävstång och använda andra avancerade handelsverktyg. Du kan till exempel satsa på att priset på en kryptovaluta går upp eller ner (går “långt” eller “kort”). Du kan också turboladda dina investeringar genom att använda lånade pengar, som vi täcker mer detaljerat nedan.

Strikt känna till dina kundprocesser (KYC) och anti-penningtvätt (AML)

Detta kan vara ett proffs eller en nackdel, beroende på din synvinkel. Om du villhandla kryptovaluta anonymt är YouHodler inte något för dig. Å andra sidan, om du vill försäkra dig om att du investerar i ett företag som vill undvika tvättade pengar, är detta ett område som YouHodler tar på allvar.

Bra kundservice

YouHodler får 4.4 av 5 på TrustPilot. Granskare berömmer deras snabba kundservice och höga räntor. En varningsanmärkning: Vissa kunder gav YouHodler dåliga recensioner, främst för sina uttagsalternativ. Innan du flyttar stora summor pengar till någon kryptovalutabörs, se till att du är säker på hur du tar ut dem igen.


Vad kan förbättras

Inte tillgängligt i USA

YouHodler är inte tillgängligt för amerikanska invånare. Detta kan bero på att USA har strikta regler om hävstångshandelsalternativ. Om du använder YouHodlers tjänster från USA, Kina eller andra förbjudna länder kan ditt konto frysas och du kan förlora all avkastning du gjort på dina investeringar.

Kunder måste bevisa sina fysiska adresser för att ta ut pengar från börsen, så det skulle inte vara en bra idé att använda plattformen från ett förbjudet land. Det finns flera utmärkta kryptovalutabörser som är värda att kolla in som är licensierade att verka i USA och betala bra räntor på kryptovalutor.

Minsta investering

Det lägsta belopp du kan sätta in är $ 5. Men för att tjäna ränta på dina medel måste du uppfylla minst $ 100 eller mer, beroende på kryptovaluta. Och det är ett minimum för varje mynt – det räcker inte att ha totalt $ 100. Om du till exempel äger Bitcoin (BTC), Ripple (XRP) och Ethereum (ETH) måste du sätta in minst 100 dollar vardera för att tjäna ränta på dem.

Även om $ 100 inte nödvändigtvis är enormt, har vissa räntebetalande kryptovalutabörser inga kontominimum. Och om du har flera olika mynt börjar det minimumet lägga till. Kontomaximum gäller också.

Brist på transparens

Oavsett om du är låntagare eller sparare är transparens viktigt. Om du får höga räntor är det viktigt att fråga var pengarna kommer ifrån. I YouHodlers fall är informationen svår att hitta. Det är troligt att räntan kunderna får kommer från den ränta kunderna betalar på lån. Men det anges inte tydligt på webbplatsen, och vissa decentraliserade långivare (DeFi) gör högrisklån för att finansiera hög avkastning.

Dessutom är alla långivare i USA skyldiga att avslöja den effektiva räntan på ett personligt lån – vilket är den totala årliga kostnaden för utlåning, inklusive ränta och avgifter. Detta hjälper låntagare att jämföra äpplen med äpplen och fatta välgrundade beslut om var de ska låna. YouHodler ger den totala kostnaden för lånet, men inte den effektiva räntan.

Höga APR på lån

Vi beräknade YouHodlers APR baserat på de totala lånekostnaderna. De är höga i jämförelse med flera bästa personliga lån som inte kräver säkerhet. De är faktiskt jämförbara med APR på många bra kreditkort. Om du behöver låna pengar, shoppa runt för att hitta de bästa villkoren för din situation.

Medan låntagare kan förlänga sina lånevillkor med YouHodler, är den längsta initiala låneperioden som finns tillgänglig sex månader. Icke-kryptolångivare kan erbjuda längre låneperioder som ger dig mer flexibilitet i återbetalningen.


Hur YouHodler fungerar

YouHodler har en mobilapp och ett webbgränssnitt. Du kan byta kryptovalutor på webbplatsen, tjäna ränta och låna pengar.

För att komma igång, sätt in minst $ 100 i en förvaringsplånbok och slutför dess KNOW Your Customer (KYC) -procedurer. För att sätta in fiat (traditionella) pengar måste användarna tillhandahålla ett foto-ID och adressbevis.

Som sparare eller näringsidkare

YouHodler låter icke-USA kunder tjänar passiva inkomster på sina kryptoinnehav. Sparare kan tjäna några av de högsta priserna i branschen på både krypto- och stablecoins. Ränteföreningar varje vecka. Tanken är att YouHodler belönar dig för HODLing (kryptoslang för Holding On for Dear Life).

Samtidigt rekommenderar YouHodler att du placerar 10% till 20% av dina investeringar i sitt högrisk MultiHODL-verktyg. Du använder det här verktyget för att låna pengar och satsa på om värdet på specifika kryptovalutor kommer att öka eller minska. Och du kan utnyttja dina investeringar med upp till 30 gånger, vilket ökar din potentiella vinst – och dina risknivåer.

YouHodler föreslår flera sätt att mildra risken, men kunderna bör vara medvetna om att det här är handelsverktyg riktade till professionella investerare.

Som låntagare

Låntagare kan lägga ner krypto som säkerhet för att få lån i dollar, euro, pund, schweiziska franc, Bitcoin eller stablecoins. Pengarna kan sättas in på ett bankkonto, tas ut till ett kreditkort eller användas på börsen för att köpa krypto. Tänk på att det kan finnas en uttagsavgift (behandlas nedan).

YouHodler erbjuder tre standardlån, var och en med olika löptid och belåningsgrad (LTV). Det sätter också en “prisnedgångsgräns”, vilket är hur långt värdet på kryptosäkerheten kan falla innan YouHodler kommer att sälja säkerheten och stänga lånet. Som du kan se i tabellen nedan finns det inte mycket utrymme för ett 30-dagars lån med 90% belåningsgrad. YouHodler ger dock låntagare chansen att lägga till mer säkerhet om det behövs.

Så här fungerar de tre lånetyperna på ett lån på 5 000 dollar som använder Bitcoin som säkerhet:

LÅNETS LÖPTID30 DAGAR61 DAGAR180 DAGAR
Belåningsgrad90%70%50%
Pris ned gräns5%25%40%
 Kryptosäkerhetsvärde$ 5,555.56$7,142.85$ 10,000
Totala avgifter och räntor$105$160$400
Apr25.55%19.14%16.22%

Datakälla: YouHodler. Effektiv ränta beräknad av författaren.

Några ytterligare funktioner att se upp för:

 • Låntagare kan sätta ett nära pris – den punkt där de vill ta vinst – från början. Om värdet på deras kryptosäkerheter når detta pris säljer YouHodler automatiskt säkerheten, återbetalar lånet och sätter in de återstående medlen på användarens konto.
 • Lån kan återbetalas med kreditkort, krypto eller fiatpengar som lagras på plattformen eller via banköverföring. Låntagare kan också återbetala ett lån genom att sälja kryptosäkerheten.
 • Låntagare kan förlänga en låneperiod genom att betala befintliga räntekostnader och en serviceavgift på 1%.
 • Funktionen “Stäng nu” låter låntagare betala tillbaka lånet tidigt med sin säkerhet. Detta kommer också med en avgift på 1%.

Turboladdning och lån för att köpa krypto

YouHodler uppmuntrar aktivt användare att låna med sin krypto som säkerhet och köpa mer krypto. Det är frestande. Men att låna för att köpa någon riskabel investering är inte en bra idé, för om den tappar värde kan du förlora dina pengar.

Låt oss säga att du lägger ner 0.2 BTC på 30-dagarslånet till 90% LTV. Du får 0.18 BTC, vilket ger dig totalt 0.38 BTC. Priset på Bitcoin faller med 5%, vilket utlöser prisnedgången. Din ursprungliga Bitcoin säljs för att täcka din skuld, och du sitter kvar med 0,18 BTC. Du har precis förlorat 10% av din ursprungliga Bitcoin.

YouHodlers Turbocharge-funktion skapar en kedja av lån. Den använder automatiskt den traditionella valutan du lånar för att köpa mer krypto och använder den krypton som säkerhet mot ett annat lån. Du kan turboladda ditt lån mellan tre och 10 gånger. Du får inga av dessa kontanter, eftersom varje ytterligare lån används för att multiplicera den krypto du äger. Om värdet går upp vinner du. Om det går ner kan du förlora din ursprungliga säkerhet och eventuella avgifter, och du har kvar eventuella återstående medel från ditt slutliga lån.

Det som är mest oroande med YouHodler är att det presenterar riskabla investeringsstrategier utan mycket information om farorna eller utbildning för att hjälpa användare att hantera dessa risker. Företagsnamnet antyder att detta är en säker plats att hålla din krypto, men Turbocharge- och MultiHODL-funktionerna uppmuntrar dig att ta risker med den.


Översikt över avgifter

Växlingsavgifterna på YouHodler är i linje med andra kryptovalutabörser. Var dock uppmärksam på kostnaderna för att sätta in och ta ut dina pengar. Räkna ut hur mycket ränta du behöver tjäna för att täcka, säg, en uttagsavgift på $ 70 innan du sätter in dina pengar.

Tänk på att informationen på YouHodlers webbplats inte alltid är konsekvent. Vi har använt priserna från plånboken som inte alltid matchar siffrorna på avgiftssidan.

Tänk på att informationen på YouHodlers webbplats inte alltid är konsekvent. Dessa siffror kommer från transaktionssidorna i en Youhodler.com plånbok.

Insättning

TRANSAKTIONAVGIFTER
SWIFT-banköverföring$ 25 eller 25 Euro
Kreditkort4.5%
 AdvCash-konto1%
Krypto och stablecoinsIngen kostnad

Datakälla: Insättningsalternativ på YouHodler.com plånbok, juli 2021.

Tänk på att informationen på YouHodlers webbplats inte alltid är konsekvent. Dessa siffror kommer från transaktionssidorna i en Youhodler.com plånbok.

Uttag

TRANSAKTIONMINIMUMAVGIFTER
SWIFT banköverföring i USD$701.5% eller $ 70 beroende på vilket som är störst
SWIFT-banköverföring i EUR500 euro55 euro
SEPA-banköverföring i EUR50 euro5 euro
GBP banköverföring500 pund55 pund
Kreditkort
(för närvarande inte tillgängligt)
$ 5 eller 5 EUR när det är tillgängligt3,5% när det är tillgängligt *
KryptoVarierar beroende på kryptoVarierar beroende på krypto

* Kan ändras efter land. Datakälla: Uttagsalternativ på YouHodler.com plånbok, juli 2021.

Växlingsavgifter

Avgifterna för att konvertera fiat till krypto eller handla kryptovaluta varierar beroende på transaktionen. Till exempel finns det en avgift på $ 1 för att konvertera $ 100 till Bitcoin (1%). Det finns en avgift på 0,000040 BTC för att konvertera 0,02 BTC till Ethereum (0,2%).

Priserna är jämförbara med andra börser. Handeln kan dock ta mellan fem och 30 minuter att bearbeta, och kursen kan ändras under den tiden.

Om du använder MultiHodl-funktionen betalar du en ursprungsavgift, timavgifter och en vinstandel på 10% om du tjänar pengar.


Val av kryptovaluta

Med 24 kryptovalutor och 8 stablecoins har YouHodler ett rimligt urval av räntebärande kryptovalutor. Vissa, som Cardano (ADA), Tezos (XTZ) och Monero (XMR) kan fungera som säkerhet, men tjänar inte ränta. Detta är lite nedslående, eftersom Cardano och Tezos kan satsas på andra börser för att tjäna belöningar.

Det erbjuder också icke-fungibla tokens (NFT) som är digitala samlarobjekt – du kan handla dem eller använda dem som säkerhet på ett lån.

Här är de valutor som kan tjäna ränta med YouHodler:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Compound (COMP)
 • Synthetix (SNX)
 • Litecoin (LTC)
 • Bancor (BNT)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Augur (REP)
 • Maker DAO (MKR)
 • OmiseGo (OMG)
 • Binance Coin (BNB)
 • Bitcoin SV (BSV)
 • Chainlink (LÄNK)
 • SushiSwap (SUSHI)
 • Paxos Guld (PAXG)
 • Stellar (XLM)
 •  DASH (DASH)
 • Huobi Token (HT)
 • Uniswap (UNI)
 • Yearn.finance (YFI)
 • Dogecoin (DOGE)
 • 0x (ZRX)
 • EOS (EOS)

Stablecoins:

 • Tether (USDT)
 • DAI (DAI)
 • STASIS EURO (EURS)
 • USD-mynt (USDC)
 • Binance USD (BUSD)
 • Paxos Standard (PAX)
 • HUSD (HUSD)
 • TrueUSD (TUSD)

Är din kryptovaluta säker med YouHodler?

YouHodler har alla säkerhetssystem på användarnivå som du kan förvänta dig, inklusive tvåfaktorautentisering (TFA). Kunder med mer än $ 10,000 på sina konton kan inaktivera alla uttagsalternativ för extra säkerhet.

YouHodler lagrar sina kunders tillgångar i en blandning av varma och kalla plånböcker. Det står inte vilken procentandel som hålls offline i kall lagring, men det har en överenskommelse med digitala tillgångssäkerhetsexperter Ledger Vault. Detta innebär att privata nycklar är säkrade, krypterade och inte hanteras av YouHodler-personal.

Ledger Vault-skyddet inkluderar också 150 miljoner dollar i poolad försäkring mot brott, vilket innebär att kunder skulle täckas vid bedrägeri eller stöld. Men som med många kryptobörser skulle försäkringen inte täcka kundmedel i händelse av utbytesfel. Pengar på ett sparkonto skyddas mot bankmisslyckande av FDIC-försäkring, men detta gäller inte kryptoplattformar.

Slutligen säger YouHodler att det är en del av flera organisationer som Blockchain Association som erbjuder tvistlösning. Om en klient känner sig sviken av YouHodler kan det finnas en viss utväg.


YouHodler är rätt för dig om:

 • Du är en icke-USA. kund som vill tjäna ränta på din krypto.
 • Du är bekväm med handelsverktyg med högre risk.
 • Du vill använda din krypto som lånesäkerhet.

Please enter and activate your license key for Cryptocurrency Widgets PRO plugin for unrestricted and full access of all premium features.